Sebastian nyilatkozata a média napon


Sebastian Vettel bizakodva vág neki a Kanadai Nagydíj hétvégéjének, hiszen az új erőforrást is bevetik a ferrarisok.

"Minden év teljesen más, hiszen az autó is változik. Nehéz összehasonlítani." - mondta Vettel, mikor szembesítették vele, hogy 2017-ben a bajnokság ezen pontján 33 ponttal több állt a neve mellett, és miután Monacóban nyert, Kanadára bajnoki éllovasként érkezett meg. Most 14 ponttal Lewis Hamilton mögött tanyázik.
A Mercedesnek a hétvégén egy kicsit el kellett tolnia az új specifikáció bevetését, míg a Ferrarinál minden terv szerint halad. "A terveinknek megfelelően az új erőforrást itt bevetjük. Nehéz megmondani, mennyit ér. Attól is függ, a többi csapat milyen újdonságokkal készül. Kanadában sokat számít a motorerő, és a több teljesítmény biztos, hogy nem tesz rosszat. Azt persze nem tudom, a Mercedes mit akart bevetni. Azonban az nem döntő, hogy itt mit csinálunk, sokkal fontosabb, hogy a teljes szezon alatt hatékonyabban fejlesszünk, mint a riválisaink."

"Általánosságban nagyon elégedett vagyok a motorokért felelős szakembereink munkájával. A megtett km-ek száma nem hat olyannyira a teljesítményre. Ezzel a motorgenerációval a teljesítménykiaknázás nem olyan komoly téma."

Kanadában ugyanazok a lágy keverékek lesznek, mint Monacóban voltak. "Ha annyira kopnak majd a gumik, mint Monte Carlóban, akkor többször ki kell majd állni. Az edzéseken azonban rá kell jönnünk, meddig bírják. Az előzés itt nem probléma, a gumimenedzsment már annál inkább. Monaco a gumik szempontjából rosszabb volt, mint a korábbi futamok. Egyszerűen nem tudtunk támadni. Remélem, ez egyszeri eset volt. Itt ugyanaz a három keverék elérhető, de a pálya teljesen más. Az időjárás is komoly szerepet játszik majd."

"Olyan autónk van, ami mindenféle pályán gyors, és jó a végsebessége. Kanada a pálya vonalvezetését illetően egy kicsit unalmas. Itt szívesen vezetek. Néha már előfordult, hogy visszaestem, és előznöm kellett. Élveztem. Az egész város felpezsdül, amikor itt versenyzünk, amit jó látni."

A kérdésre, miszerint a Kanadai GP is olyan unalmas lehet-e, mint Monaco volt, Vettel vigyorogva csak annyit válaszolt: "Ha unalmas a számomra, mert épp egy kettős győzelem felé tartunk, akkor ezzel együtt tudnék élni."

A Red Bull vajon mire lehet képes itt? "Monacóban kiderült, hogy az autójuk óvatosabban bánik az abroncsokkal. Ez itt is szerepet játszhat. Nem tudom, hogy milyen újításokkal készültek. Arra tippelek, hogy a három topcsapat ismét szorosan ott lesz egymás mellett."