Vettel úgy véli, a "szelfizés nem normális"


Sebastian Vettel mindig is ellenezte a közösségi médiát, ugyanis a négyszeres világbajnok szerint a digitális világ túlságosan üzleti irányt vett, sőt a német a szelfiket sem tartja normálisnak.

A 20 aktív F1-es versenyzőből 19 jelen van a közösségi médiában - még akkor is, ha az már csak részletkérdés, hogy közölük hányan kezelik saját maguk a Facebook, Instagram és Twitter oldalukat, és hányan bíznak meg ezzel egy profit, hogy helyettük kommunikáljon. A digitális világ ellen azonban egy pilóta a mai napig kiáll, ő pedig épp a mezőny egyik négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel. Ennek több oka is van.

A ferraris a Bild am Sonntag előtt fejtette ki véleményét: "Úgy vélem, egyszerűen nem vállalhatom be, hogy folyamatosan megosszak magamról valamit, és bemutassam, merre járok." Nem beszélve arról sem, hogy Vettel szeretné, ha a magánéletét tiszteletben tartanák - vagyis nem szeretné dokumentálni fotókkal és videókkal a világ szeme láttára. A barátaival máshogy tartja a kapcsolatot.





"Én is kommunikálok, felhívok embereket, illetve üzeneteket váltunk. Nem egy másik bolygón élek." - Vettel a közösségi hálót épp az üzletiessége miatt nem kedveli - "Az eredeti ötlet szerint megosztasz magadról valamit, melynek van értéke. Az emberek azonban ettől egyre messzebb járnak. Ma már ez az egész kőkemény marketing."


"Természetesen tisztában vagyok vele, mit teszek, és milyen pozícióban vagyok, de én ezt nem akarom úgy kihasználni, mint a többiek." - tette hozzá a Ferrari németje.

Nem csoda, hogy Vettel szelfit sem készít magáról. "Nevetségesnek tartom, hogy magadról csinálsz képeket." - jegyezte meg, és visszaemlékezett, hogy gyerekkorában, és fiatalkorában biztos nem állt volna folyton a tükör előtt, hogy magát nézegesse, vagy fényképezze - "Az életet puszta hiúságból hagyják elmúlni. Ma azonban már teljesen normális, hogy magadat fényképezed. Én ezt továbbra sem tartom normálisnak."