Tilosban parkolt, ezért veszett nyoma Vettelnek


Miközben Daniel Ricciardo és Lewis Hamilton állt David Coulthard rendelkezésére az időmérő után, Sebastian Vettelnek nyoma veszett. Elmondta, mi történt.

Szokás szerint már a leintés után egyből meginterjúvolták a kvalifikáció legjobbjait Monacóban, ám ezúttal az első három helyezettből csupán kettő volt jelen. A második rajtkockát megszerző Sebastian Vettelt hiába kereste a villáminterjúkat készítő David Coulthard, nem tudta őt megkérdezni az élő tévés közvetítés alatt időmérője alakulásáról.



Az ok egyszerű volt: Vettel rossz helyre parkolt a Ferrarijával. „Normál esetben az első hármas az időmérő után a célegyenesben áll meg” – magyarázta Vettel. Monacóban viszont ezúttal a boxutca bejáratánál, a Rascasse-kanyar mögötti területen volt a gyülekező helyszíne, amely mellett viszont ő mit sem sejtve elhaladt.

Csapata azt közölte vele, hogy a célegyenesben kell megállnia, ám amikor odaért, meglepve tapasztalta: „Senki sem volt ott.”

Vettel aztán az autóját visszatoló szerelői társaságában sétált vissza a garázsukhoz, miközben riválisai időmérőjüket értékelték.

A kötelező sajtótájékoztató kihagyása általában az előírt protokoll megsértésének minősül az FIA szemében, ám ez esetben Vettel nem is tartott attól, hogy bármilyen büntetéssel kell számolnia, és nem is kellett. „Nem. Nem gondolnám, hogy bármi jelentősége lenne, szóval nem hinném, hogy ettől kell tartanom” – mondta a négyszeres bajnok, aki az FIA hivatalos sajtótájékoztatójára már szerencsésen odatalált...