Sajtó: Leclerc válthatja Räikkönent


A Motorsport információi szerint a Ferrari felkészült arra, hogy monacói védencével, Charles Leclerckel pótolja Kimi Räikkönent, miután a korábban kiszemelt Daniel Ricciardo fizetése túl magas lett volna az istállónak.

Räikkönen tavaly hosszabbított szerződést a Ferrarival, ám ismét csak egy évet kapott, a márka elnöke, Sergio Marchionne viszont megjegyezte, valószínűleg ez lesz az utolsó esélye arra, hogy jobb formába lendüljön. A finn aztán erősen kezdte 2018-at, az utóbbi futamokon viszont teljesítménye elmaradt a bajnokságot vezető csapattárs, Sebastian Vettelétől.




Az általában jól értesült Motorsport információi szerint a vörösök fontolóra vették, hogy Daniel Ricciardóval pótolják a 2007-es világbajnokot, végül azonban arra jutottak, az ausztrál és Vettel fizetése együtt már túlságosan magas volna.

Most tehát a csapatnak Räikkönen és a Saubernél edződő Charles Leclerc között kell választania. Noha a végső döntés még nem született meg, a Ferrari állítólag erősen fontolgatja a fiatal monacói előléptetését. Ez egyébként az előző futamokon mutatott formáját látva nem lenne meglepő, Leclerc ugyanis háromszor is pontot szerzett, és folyamatosan veri rutinosabb csapattársát.

Az amerikai szaklap a Francia Nagydíj sajtónapján felkereste Räikkönent, hogy a szerződéssel kapcsolatos fejleményekről érdeklődjön, a finn azonban csak annyit mondott, a „helyzet nem változott az egy, két, három héttel ezelőttihez képest.”

Ha a Ferrari végül őt választja, Leclerc lehet az első, aki eljut a vörösök csapatához a most már hosszú évek óta működő versenyző akadémiáról. Őt Kanadában kérdezték a Ferrariról, a lehetőség kapcsán pedig megjegyezte, mindig jó kedvre derül, ha beszélnek róla, de egyelőre nem látja reálisnak, a célja viszont egyértelműen az, hogy a lehető leghamarabb bekerüljön.