A Pirelli az oroszországi gumiválasztást is ismertette


Miközben a világ az Oroszországban zajló Labdarúgó-világbajnokságot figyeli, a Pirelli bejelentette, milyen keverékeket visz magával az őszi Orosz Nagydíjra. A Forma–1 hivatalos beszállítója ismét kihagyta a sokat bírált szuperlágyat…

A mezőny tagjai a spanyol futam után kritizálták a piros jelölésű abroncsokat, melyek a többség véleménye szerint alig különböztek a sima lágy keverékektől. A legkeményebben Romain Grosjean szúrt oda a gumiszállítónak: a francia szerint a szuperlágyak egyszerűen használhatatlanok. Szócsata ezúttal nem alakult ki, sőt a Pirelli hallgatott a kritikákra…




Már a hétvége után jelezték, engednek a pilótáknak, az azóta kihirdetett gumiválasztások pedig megerősítették, valóban változtattak hozzáállásukon, hiszen több futam esetében is kihagyták a szuperlágyakat, vagyis listájukon a lágyat az ultralágy követi.

Ez lesz a helyzet Szocsiban is, ahol a sárga oldalfalú lágy és a lila jelölésű ultralágy mellett az idén debütáló „rózsaszín abroncsokat”, vagyis a hiperlágyakat használhatják majd a csapatok. A szuperlágyak egyébként a brit, a német, a magyar, és a szingapúri hétvégén is hiányozni fognak majd, ismételt mellőzésük tehát annyira már nem meglepő.

A jelenlegi szabályok értelmében a versenyzőknek az időmérő utolsó szakaszára kötelező lesz félretenniük egy ultralágy szettet, míg a versenyre a két keményebb típusból kell egyet megőrizniük. A csapatok a tizenhárom szettből tízről maguk dönthetik el, milyen típusú legyen.

A Pirelli gumiválasztása a hátralévő versenyekre:

Franciaország – lágy, szuperlágy, ultralágy

Ausztria – lágy, szuperlágy, ultralágy

Nagy-Britannia – kemény, közepes, lágy

Németország – közepes, lágy, ultralágy

Magyarország – közepes, lágy, ultralágy

Szingapúr – lágy, ultralágy, hiperlágy

Oroszország – lágy, ultralágy, hiperlágy