Vettel nyilatkozata az időmérő után


Sebastian Vettelnek 0,230 másodperc hiányzott a pole pozícióhoz a Monacói Nagydíj időmérő edzésén. A német szerint kicsit lehetett volna gyorsabb, de Ricciardo ellen esélytelen volt.

"Tulajdonképpen azonnal elégedett voltam az autóval. Ha a körödet nyugodtan teljesítheted, akkor mindig találsz néhány helyet, ahol azt mondod - itt egy kicsit gyorsabban is mehetnék. Azonban őszintén szólva, Daniel mai idejét nem tudtam volna felülmúlni."

"Daniel letette a névjegyét az edzés végén, és nagyon is megérdemelte a pole-t. A beállításokkal sokat játszottunk, hogy mindent kihozzunk az autóból. A rajtpozíciónk rendben van. Olyan közel kerültünk, amennyire csak tudtunk. A többit holnapra hagyjuk."





"Arra számítottam, hogy a Red Bull erős lesz itt. Az autójuknak több a leszorítóereje, mint bármelyik másiknak. Talán az aerodinamikai hatékonyság terén nem ők a legjobbak."

"Spanyolországban nem voltunk olyan jók, mint vártuk, de eddig itt minden úgy megy, ahogy gondoltam. Kanadában megint teljesen más lesz. Számunkra fontos tudni - valódi potenciál rejlik az autóban, és csak rajtunk múlik, hogy ezt ki tudjuk-e hozni."

A Ferrari négyszeres bajnoka már ki is dolgozta a tervet Ricciardo ellen: "Jobban kell elrajtolnom, mint Danielnek. Itt szinte lehetetlen előzni, de sok minden történhet. Eső biztos nem lesz, de egy kis hibával elszabadulhat a káosz. Jól elrajtolok, tisztességes ritmust találok és ha nem állok az élre, akkor komoly nyomást helyezek rá."