Így változtatott a Ferrari a problémás visszapillantóján


Az FIA szigorítása után is a glórián hagyta visszapillantóját a Ferrari, ám Monacóra módosított a kialakításán.

A Spanyol Nagydíjon nagy hullámokat vert a Ferrari új visszapillantó-megoldása, melynek láttán több csapat is nemtetszésének adott hangot. Az FIA áprilisi direktíváját kihasználva a vörösök a fejvédő glóriára helyezték a tükreiket, hogy azok pontosabb képet mutassanak a versenyzőik számára a mögöttük zajló történésekről, ám miután „rögzítés” jogcímén egy extra kiegészítő szárny is megjelent a visszapillantók fölött, egyértelművé vált, hogy a módosítás elsősorban aerodinamikai célokat szolgál.




Ez pedig az FIA álláspontja szerint szembemegy a glóriára helyezett tükrökről szóló direktívája elvével, így a barcelonai hétvége után módosították annak szövegét, és jelezték a csapatoknak: a jövőben kizárólag olyan módon helyezhetik el a visszapillantóikat a fejvédőn, hogy annak mind a rögzítés mérete, mind az aerodinamikai hatása minimális legyen.

A Ferrari a barcelonai teszteken még kitartott a szárnyas megoldásánál, szerdán Monacóban viszont kiderült, milyen módon reagált az FIA szigorítására. A garázsban álló autóról készített fotókon jól látható, hogy a tükör továbbra is a glóriára van rögzítve, ám fölötte most már nincs szárny.

Sebastian Vettel két hete nem győzte hangsúlyozni, az új elhelyezéssel ténylegesen jobb a kilátás a versenyző szempontjából – az új megoldással már el is hihetjük a Scuderiának, hogy valóban ezért tették át a tükreiket.