Ezeket a gumikat veti be a Pirelli a visszatérő Francia Nagydíjon


Riválisaihoz, vagyis az élmezőny csapataihoz képest konzervatív gumitaktikát választott a Red Bull a jövő hét végén rendezendő Francia Nagydíjra, miközben a Mercedes és a Ferrari azonos útra lépett a keverékek kiválasztásakor.

Franciaország egy 10 éves szünet után tér vissza a királykategóriába, mégpedig a Paul Ricard-versenypályával, ahol a Pirelli az elmúlt évek több alkalommal is tesztelte abroncsait. A hétvégére most a lila jelölésű ultralágy abroncsokat, a piros oldalfalú szuperlágy gumikat és a sárga csíkozású lágyakat viszik magukkal, a csapatok tehát ezek közül válogathatták össze szettjeiket.



A Red Bull idén többször vágott neki bátor választással a hétvégének, ezúttal viszont ők kérték a legkevesebbet az ultrákból: pilótánként „csak” hét szettet! Ezzel szemben a Mercedes és a Ferrari is kilenc-kilenc garnitúrát kért pilótáinak.

Ami a többi keveréket illeti, a Red Bull hármat-hármat „rendelt” Daniel Ricciardónak és Max Verstappennek, míg a két rivális ezen a téren is azonos taktikát választott. A Mercedesnél Lewis Hamilton egy lágy és három szuperlágy garnitúrát használhat majd, míg Valtteri Bottas kettőt-kettőt. A Ferrarinál Sebastian Vettel kap kevesebb lágyat és több szuperlágyat, miközben Kimi Räikkönen gazdálkodhat majd ugyanannyiból.

A mezőny csapatai közül a Williams volt a legagresszívebb: ők a maximális mennyiséget, azaz 10 szettet kértek az ultralágyból versenyzőiknek. Ami a többi gumit illeti: Lance Stroll egy szett lágyat és két szett szuperlágyat kap, míg Szergej Szirotkin két szett lágyat és egy szett szuperlágyat.

Nem ritka tehát a „megosztott” taktika, a leglágyabb vegyületből viszont csak a McLaren háza táján áll különböző mennyiség a versenyzők rendelkezésére. Fernando Alonso nyolc garnitúrát használhat majd a lila oldalfalú abroncsokból, míg Stoffel Vandoorne kilencet. Szuperlágyból mindkét garázsban ugyannyi lesz majd (két szett), míg a francia hétvége esetében legkeményebbnek számú lágyakból Alonso hármat, Vandoorne pedig kettőt kap.