Vettel: Jó döntés volt a kerékcsere, nem azon múlt


Sebastian Vettel szerint a tempón múlt a Spanyol Nagydíjon elért eredmény, nem azon, hogy még egyszer kiment közepes abroncsokért a VSC alatt. A négyszeres világbajnok elhintette, vetni kell egy pillantást a gumikezelésre.

Vettel végül csak a negyedik helyen szelte át a vonalat Barcelonában, pedig a második kerékcsere előtt még a második pozícióban autózott. A VSC alatt úgy döntöttek, még egyszer kimennek a boxba, de végül ez nem hozta meg a remélt eredményt, be kellett állni Verstappen mögé, aki törött első szárnnyal körözött előtte. Vajon jó döntés volt a második csere?„Igen, mert az nem volt opció, hogy kint maradjunk. Alattunk ma gyorsabban elfogytak a gumik, mint a többiek alatt”- felelte Vettel a Skynak. „Nyilvánvalóan kívülről máshogy fest, helytelennek tűnik, de belülről ez volt a helyes.”

„Még a törött szárny ellenére sem tudtam (versenyre kelni Verstappennel). Szerintem a másik oldalát is leborotválhatják… Valamivel gyorsabbak voltunk náluk, a gumik is frissebbek voltak, de ahogy fogytak a körök, nem volt elég tempónk – ennyire egyszerű. Ő többé-kevésbé ugyanannyival ment, és… Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. A végén sem voltak egészséges állapotban a gumik, mindez annak ellenére, hogy nekem frissebbek voltak fent.”

Mi lehet a magyarázat? A Pirelli „gumicseréje”? „Nehéz megmondani, mi lett volna a változtatás nélkül. Lehet, hogy valamivel jobban érintett minket, mint másokat. Tisztességes hétvége volt, de meg kell érteni, mit kezdjünk a gumikkal. Ugyanezek az abroncsok lesznek a Paul Ricardon és Silverstone-ban, szóval vetni kell rá egy pillantást”- mondta a ferraris.