Spanyolországi gumikiosztás - Conservative Merc approach in Spain

Eltérő módon állította össze gumiflottáját a Spanyol Nagydíjra a három élcsapat – a Pirelli ismertette a listát.

 Május 11-e és 13-a között visszatér a téli tesztek helyszínére a Forma–1 mezőnye. A barcelonai versenypályára a Pirelli a közepes, a lágy és a szuperlágy gumikat választotta – a csapatok és versenyzők ezekből válogathatták ki a rendelkezésükre álló szetteket.

 A Mercedes, a Ferrari és a Red Bull ezúttal eltérően gondolkodtak. Míg a keményebb gumikat jobban kedvező címvédő 3 szett közepes keveréket igényelt, mellé 5 lágy és 5 szuperlágy típust; addig a Ferrarinál úgy gondolták, elég nekik 2 garnitúra fehér jelölésű abroncsból, és a szuperlágyból pedig betáraztak 7 szettet.

 A Red Bull eközben szintén 3 közepest kért, de szuperlágy típusból eggyel több lesz neki, mint lágyból. Érdekesség, hogy az általában nem szeretett legkeményebb keverékből mindenki legalább 2 garnitúrát kért, a Force Indiá-sok pedig 4-et is.

A legextrémebb a Williams választása, ahol Szergej Szirotkin és Lance Stroll is csak 1 lágy szettel rendelkezik – az orosz emellett mindenkinél több, 10 szuperlágy típust kap.

 A Spanyol Nagydíj gumikiosztása:  / Full allocation:


Mercedes have opted for a conservative tyre approach to the Spanish Grand Prix compared to their rivals Ferrari and Red Bull.

Both Lewis Hamilton and Valtteri Bottas have five sets of the quickest supersoft tyres available to them at the Circuit de Catalunya, while Ferrari duo Sebastian Vettel and Kimi Raikkonen both have seven sets.

Red Bull pair Daniel Ricciardo and Max Verstappen slot into the middle with six supersoft sets available.

Mercedes have instead opted for an extra set of soft tyres compared Ferrari and Red Bull, as well as an extra pair of mediums apiece for both Hamilton and Bottas – although Daniel Ricciardo and Max Verstappen will also have three sets of the mediums, too.

Williams have the most aggressive strategy out of all the teams, with Lance Stroll and Sergey Sirotkin having nine and 10 sets of the supersofts available respectively.